אזור תגובות

אזור התגובות מופיע בכל דפי הפוסטים והעמודים, בדרך כלל מתחת לאזור התוכן. באזור התגובות מוצגות התגובות לתוכן וטופס שליחת תגובה. טופס שליחת התגובה יוצג רק אם ניתן להגיב לתוכן, אבל תגובות שכבר אושרו יוצגו גם אם לא ניתן להגיב יותר.

דרך דף הגדרות הדיון ניתן לסדר את הצגת התגובות בכל אחד מהשילובים הבאים

  • מישן לחדש (או ההיפך) – התגובות יוצגו כך שהתגובה הישנה ביותר תוצג ראשונה, או החדשה ביותר ראשונה. בפוסטים בבלוג בהם יש דיון בתגובות ותגובות מתיחסות אחת לשניה זה יותר טבעי להציג תגובות מישן לחדש כך שכל תגובה תיקרא בהקשר בו היא נכתבה, אבל במקומות בהם התגובות משמשות לדיון בין המגיבים לבין הכותב (סוג של פורום תמיכה) הצגה של התצגובות החדשות יותר ראשונות יכול להיות הגיוני יותר (ההנחה היא שחדש יותר יהיה רלבנטי יותר לגולשים.
  • הצגה במספר עמודים – במקום הצגה של כל התגובות כגוש אחד הן יחולקו לעמודים שניתן לנווט ביניהם כך שבכל עמוד יוצג אותו מספר תגובות
  • הצגה תגובות לתגובות בצורה משורשרת – כל תגובה לתגובה תוצג בהזחה שמאלה מתחת לתגובה אליה היא מתיחסת (ולא לפי הסדר הכרונולוגי הרגיל). במצב זה לכל תגובה ייווסף כפתור/קישור "הגב לתגובה זו" שהקלקה עליו תגרום להצגת טופס התגובה מתחת לתגובה לה רוצים להגיב.

בדרך כלל כל תגובה תציג את שם המגיב שישמש קישור לאתר המשויך אליו כפי שהוזנו בזמן שליחת התגובה. עבור משתמשים שהיו מחוברים לאתר בזמן שליחת התגובה השם וכתובת האתר ילקחו מתוך פרופיל המשתמש.

בנוסף ניתן להציג תמונה המשויכת למגיב משרות gravatar (אם יש לו כזו), כאשר זיהוי התמונה המתאימה מתבסס על כתובת האימייל של המגיב. במקרה שאין למגיב תמונה בשרות ניתן להגדיר תמונת ברירת מחדל או תמונות שמיוצרות באופן אוטומטי. השליטה בהגדרות הרלבנטיות היא דרך דף הגדרות הדיון.
ישנם תוספים המאפשרים למשתמשים רשומים להעלות תמונה לאתר עצמו כך שהתמונה תוצג בתגובות במקום להשתמש בgravatar.

בתלות בתבנית, תגובות של כותב התוכן עשויות להיות מובלטות בדרך כלל על ידי שימוש בצבע רקע שונה לתגובה.

טופס תגובות

טופס התגובות מוצג בדפי פוסטים ודפי עמודים אשר אינם חסומים לתגובה.לגולש שאינו מחובר לאתר הטופס מכיל את השדות הבאים (הסדר והשמות של השדות עשויים להיות שונים בהתאם לתבנית ותוספים המותקנים באתר):

  • שם – שם/כינוי המגיב. יוצג כחלק מהתגובה ליד הטקסט וישמש כטקסט הקישור לאתר שהמגיב מציין. אם מוגדר בהגדרות הדיון שהמגיב חייב לציין שם יופיע הכיתוב "(חובה)" ליד שם השדה.
  • כתובת אימייל – כתובת האימייל של המגיב. אם מוגדר בהגדרות הדיון שהמגיב חייב לציין את כתובת האימייל שלו יופיע הכיתוב "(חובה)" ליד שם השדה. כתובת האימייל של המגיב לא מופיע בשום מקום באתר.
  • אתר – כתובת אליה יקשר שם המגיב. לא חובה ואם לא מוזנת כתובת אז לא מופיע קישור.
  • תגובה – התגובה עצמה.

עבור גולשים מחוברים יוצג רק שדה התגובה והפרטים הנוספים יתווספו באופן אוטומטי מתוך פרופיל המשתמש.

כאשר התגובה נשלחת היא עשויה להיות מפורסמת באופן מידי, מסומנת כספאם, או דורשת אישור. אם התגובה דורשת אישור היא תוצג למגיב כחלק מהתגובות בליווי הודעה שהתגובה מחכה לאישור ולא תוצג לאף גולש אחר.

ביטול אפשרות להגיב או לשלוח פינגבקים לפוסטים ועמודים קיימים או ישנים

כמובן שניתן להיכנס לדפי העריכה של כל פוסט ועמוד באתר ולשנות בהם את הגדרות הדיון, אבל יש דרך מהירה יותר. נכנסים לדף הניהול של הפוסטים (או דף הניהול של העמודים) ושם עוברים דרך קישור ה"פורסמו" שמעל לטבלה למצב בו מוצגים רק פוסטים שפורסמו. כעת מבצעים את הפעולות הבאות

  1. משנים את הגדרות התצוגה כך שיוצגו כל הפוסטים באתר (למשל מכניסים ערך של 9999 כמספר הפוסטים להצגה)
  2. בוחרים את כל הפוסטים על ידי סימון תיבת הסימון בצד הימני של אזור הכותרת של הטבלה.
  3. אם רוצים רק פוסטים שפורסמו לפני תאריך מסוים, מבצעים מיון לפי עמודת התאריך
  4. מבטלים את הסימון עבור הפוסטים שלא רוצים לסגור עבורם את התגובות
  5. בעריכה הקבוצתית בוחרים "לערוך" ומקליקים על כפתור ה"להחיל"
  6. באזור שנפתח בוחרים "לא להרשות" עבור "פינגים" ו"תגובות" ומעדכנים.

אם הפעולה מתבצעת עבור הרבה פוסטים יתכן והשרת יתן הודעת שגיאה, במקרה הזה כדאי לחזור על התהליך בשני שלבים עם מחצית מכמות הפוסטים בכל שלב.

מניעת תגובות זבל

הדרך הפשוטה ביותר להימנע מתגובות זבל היא כמובן לחסום את כל התגובות. זה לא מספיק להימנע מהצגת טופס התגובה באתר מאחר ששולחי תגובות הזבל שולחים אותן בין אם הטופס קיים או לא, וצריך בהגדרות הדיון לבטל את הסימון של שתי האפשרויות של "אפשר הצגה של קישורים מאתרים אחרים (פינגים וטראקבקים)" ו "להרשות לקוראים להגיב לפוסטים חדשים". מאחר שהאפשרויות האלו משפיעות רק על תוכן חדש, אם כבר קיים תוכן באתר צריך לבטל את אפשרות התגובות לפוסטים ועמודים קיימים.
בכל מקרה רצוי לבטל את אפשרות הפינגים, במיוחד אם אינכם מבינים ממש במה מדובר. פינגים וטרקבקים משמשים בפועל יותר לשליחת ספאם מאשר ליעוד המקורי שלהם.

אם באתר התגובות הן בטח כלל לפוסטים האחרונים שפורסמו (כך זה בדרך כלל בבלוגים אישיים), ניתן לסגור אוטומטית פוסטים ישנים לתגובות ובכך להקטין את כמות הספאם האפשרית. ההגדרה של מהו פוסט ישן מתבצעת בדף הגדרות הדיון תחת "לסגור תגובות עבור פוסטים בני יותר מ… ימים".

באתרים בהם המגיבים הם די קבועים ניתן להגביל את אפשרות התגובה רק לגולשים המחוברים לאתר ולחייב כל מי שרוצה להגיב לפתוח חשבון משתמש באתר. זה נעשה בהגדרות הדיון תחת "כדי להגיב יש להרשם לאתר ולהתחבר למערכת". הבעיה בשימוש באפשרות הזו היא שהיא תגרום כמעט בוודאות להקטנת מספר המגיבים החדשים.

אם סגירה מסוימת של אפשרות התגובה אינה רלבנטית או אינה מספיקה עבור האתר שלכם, למלחמה אפקטיבית בתגובות הזבל תצטרכו להשתמש בתוספים ייעודיים.

  • תוסף מניעת טרקבקים יגרום לאתר להתעלם לחלוטין מכל הטרקבקים (המשמשים כיום כמעט ורק לספאם) המגיעים לאתר ללא תלות בהגדרות הדיון של הפוסטים/עמודים
  • תוסף האקיזמט, שמטרתו לעזור בזיהוי ספאם לפי תוכן התגובה על ידי שימוש בשירות אקיזמט, מופץ ביחד עם וורדפרס אבל אינו חלק מוורדפרס ולצורך ההפעלה שלו נדרשת הרשמה לשירות האקיזמט.

קיימים עוד הרבה תוספים למלחמה בספאם תגובות במאגר התוספים.

תגובות זבל (ספאם)

תגובות ספאם הן תגובות אשר אינן מוסיפות ערך לתוכן שפורסם, הוא שמטרתה הוא לנצל את התוכן כפלטפורמה לקידום אינטרסים של מישהו אחר בחינם וללא בקשת רשות. מתי תגובה היא תגובת ספאם הוא עניין להחלטה אישית שעשויה להשתנות בין אדם לאדם ובין אתר לאתר, אבל לרוב תגובות הספאם מאופיינות בחוסר קשר כלשהו לתוכן ובריבוי קישורים.

בדרך כלל המטרה של האנשים ששולחים תגובות ספאם היא לקדם אתרים על ידי הוספת קישורים לאתרים האלו בכל מקום אפשרי ברשת. הקישורים יכולים להיות חלק מהתוכן של התגובה או הכתובת של האתר של המגיב.

לעיתים מגדירים גם תגובות של טרולים (אנשים שהמטרה היחידה שלהם היא להפריע לדיון בתגובות) כספאם אפילו אם אינן מכילות קישורים או ניסיונות קידום.

הבעיה העיקרית עם רוב ספאם התגובות היא שגם כאשר התגובות לא מפורסמות באתר באופן מיידי, תגובות הספאם ממלאות את מסכי הניהול של התגובות ומקשות על ניהול התגובות הלגיטימיות.

וורדפרס מכילה אמצעי אחד לזיהוי ספאם – רשימה שחורה (ריקה בזמן ההתקנה) של מילים וכתובות IP שאם הן מופיעות בתגובה היא תחשב כספאם (ניתן לשלוט על הרשימה במסך הגדרות הדיון). ציון כתובות הIP של שולח התגובה שימושי אם יש שולח ספאם טורדני שמשתמש תמיד בכתובת מסוימת.

לוח הבקרה

לוח הבקרה הוא שער הכניסה לממשק הניהול. ניתן להגיע אליו גם דרך תפריט "לוח בקרה" >> "ראשי".

לוח הבקרה מרכז מידע על התוכן באתר ומידע מעולם הוורדפרס.

הדף מחולקת לתיבות תוכן, כל אחת מהן מכילה סוג מידע אחר. ניתן להציג או להסתיר את המידע בתוך התיבות על ידי הקלקה על החץ הנמצא בצד שמאל של כותרת התיבה (החץ מתגלה כאשר הסמן נמצא על אזור התיבה). ניתן לשנות את מיקום התיבות על ידי גרירה של הכותרת.

עבור חלק מהתיבות ניתן לשנות את צורת התצוגה על ידי לחיצה על קישור ה"הגדרות" המתגלה כאשר הסמן נמצא מעל הכותרת.

אפשרויות תצוגה

הצג על המסך

  • מה המצב? –  אם מסומן תוצג תיבת "מה המצב?"
  • תגובות אחרונות – אם מסומן תוצג תיבת "תגובות אחרונות"
  • קישורים נכנסים – אם מסומן תוצג תיבת "קישורים נכנסים"
  • תוספים – אם מסומן תוצג תיבת "תוספים"
  • פרסום מהיר – אם מסומן תוצג תיבת "פרסום מהיר"
  • טיוטות אחרונות – אם מסומן תוצג תיבת "טיוטות אחרונות"
  • חדשות וורדפרס – אם מסומן תוצג תיבת "חדשות וורדפרס"
  • עדכוני וורדפרס נוספים – אם מסומן תוצג תיבת "עדכוני וורדפרס נוספים"
  • ברוכים הבאים – אם מסומן תוצג הודעת "ברוכים הבאים" המכילה הפניות לביצוע שינויים עיצוביים ועריכת התוכן באתר

פריסת מסך

ניתן לבחור את המספר הטורים שישמשו בהצגת התיבות בלוח הבקרה. ברירת המחדל היא שני טורים אבל אם משתמשים במסך רחב כדאי לנסות מספר גדול יותר של טוריםץ

מה המצב?

בתיבה מוצג הסטטוס של התוכן והתגובות באתר עם קישורים לאיזורי הניהול הרלבנטיים

  • מספר פוסטים – מספר הפוסטים שפורסמו וגלויים לכל גולש, כלומר פוסטים פרטיים לא נספרים. הקישור מוליך לדף ניהול הפוסטים
  • מספר עמודים – מספר העמודים שפורסמו וגלויים לכל גולש, כלומר עמודיים פרטיים לא נספרים. הקישור מוליך לדף ניהול העמודים
  • מספר קטגוריות – מספר הקטגוריות באתר. הקישור מוליך לדף ניהול הקטגוריות
  • מספר תגיות – מספר התגיות באתר. הקישור מוליך לדף ניהול התגיות
  • מספר תגובות – מספר התגובות שאינן ספאם ואינן בפח. הקישור מוליך לדף ניהול התגובות
  • מספר תגובות מאושרות – מספר התגובות המוצגות בפועל באתר. הקישור מוליך לדף ניהול התגובות מסונן לפי תגובות מאושרות
  • מספר תגובות בהמתנה – מספר התגובות שאינן ספאם או בפח ומחכות לאישור בכדי שיוצגו. הקישור מוליך לדף ניהול התגובות מסונן לפי תגובות לא מאושרות
  • מספר תגובות זבל – מספר תגובות הזבל שאינן בפח. הקישור מוליך לדף ניהול תגובות הזבל
  • ערכת העיצוב – מציג את שם התבנית הפעילה. הקישור מוליך לדף ניהול התבניות
  • מספר וידג'טים – מספר הוידג'טים בהם נעשה שימוש. הקישור מוליך לדף ניהול הוידג'טים
  • חסום למנועי חיפוש – יופיע אם האתר חסום למנועי חיפוש. הקישור מוביל לדף הגדרות הקריאה
  • לשדרג לגירסא – מופיע אם קיימת גרסת וורדפרס חדשה יותר מזו בה נעשה שימוש באתר. הקישור יוביל לדף השידרוגים

תגובות אחרונות

מציג את התגובות האחרונות באתר שאינן ספאם או בפח. מכיל קישורים לניהול תגובות כללי או מפולח לפי תגובות מאושרות, אינן מאושרות, ספאם או בפח.

הגדרות

ניתן לשנות את מספר  התגובות המוצג

קישורים נכנסים

מציג כתובות ברשת המקשרות לדפים באתר. המידע מתקבל מחיפוש הבלוגים של גוגל והוא רחוק מלתת תוצאות טובות.

תוספים

מציג שני תוספים מתוך מאגר התוספים, אחד שהיה פופולארי בזמן האחרון ואחד שהוסף לאחרונה למאגר.

עבור כל תוסף השם הוא קישור לדף התוסף במאגר וקישור ה"התקנה" שלידו יפתח את חלונית פרטי התוסף.ממנה ניתן לבצע את ההתקנה.

פרסום מהיר

באזור זה ניתן לכתוב פוסט שלא דורש אפשרויות עריכה רבות ומורכב מטקסט פשוט וקבצי מדיה. את התוכן הנוצר ניתן לפרסם באופן מידי או לשמור כטיוטה ולערוך ולפרסם אותו במועד מאוחר יותר.

זו דרך טובה ליצור תקציר לפוסט בצורה מהירה לפני שהרעיון הולך לאיבוד, ולעבד אותו לפוסט שלם במואד מאוחר יותר

לאזור מספר חלקים

  • כותרת – הכותרת של הפוסט
  • הוסף מדיה – כפתור הפותח את חלונית הוספת המדיה, מתוכה ניתן להוסיףלתוכן תמונות בודדות או גלריה.
  • תוכן – אזור העריכה של התוכן, מתנהל כמו עורך הטקסט רק בלי הכפתורים.
  • תגים – התגיות אליהן ישויך התוכן מופרדות בפסיקים.

הפוסטים שנוצרים בצורה זו ישויכו לקטגורית ברירת המחדל.

טיוטות אחרונות

בתיבה זו יוצגו הפוסטים החדשים ביותר שעדיין בסטטוס של טיוטה עם קישורים לעריכה שלהם. קישור "הצג הכל" מוביל לדף ניהול הפוסטים המציג רק טיוטות

חדשות וורדפרס

בתיבה זו יוצגו החדשות האחרונות מתוך אתר הרשמי של וורדפרס בעברית.

הגדרות

  • כתובת URL לפיד – הכתובת של הRSS ממנו נקרא המידע. מומלץ לא לשנות
  • כותרת לפיד (לא חובה) – הטקסט שיוצג בכותרת של התיבה
  • כמה פרטים להציג – כמות ההודעות האחרונות שיוצגו
  • להציג את התוכן – אם מסומן יוצג התוכן של ההודעה
  • להציג את המחבר במידת האפשר? – אם מסומן יוצג שם הכותב אם הוא נכלל בהודעה
  • להציג את התאריך – אם מסומן יוצג תאריך הפרסום של ההודעה

עדכוני וורדפרס נוספים

בתיבה זו יוצגו פוסטים אחרונים שפורסמו דרך אתר planet.mazhir.com המרכז תוכן הנכתב על וורדפרס ממספר אתרים הנוהגים לכתוב על וורדפרס

הגדרות

  • כתובת URL לפיד – הכתובת של הRSS ממנו נקרא המידע. מומלץ לא לשנות
  • כותרת לפיד (לא חובה) – הטקסט שיוצג בכותרת של התיבה
  • כמה פרטים להציג – כמות ההודעות האחרונות שיוצגו
  • להציג את התוכן – אם מסומן יוצג התוכן של ההודעה
  • להציג את המחבר במידת האפשר? – אם מסומן יוצג שם הכותב אם הוא נכלל בהודעה
  • להציג את התאריך – אם מסומן יוצג תאריך הפרסום של ההודעה

יבוא קבצי וורדפרס (WXR) גדולים

בעיה בה ניתקלים לפעמים כאשר רוצים להעביר תוכן מהתקנת וורדפרס אחת לאחרת היא שקובץ היצוא גדול יותר ממגבלות ההעלת הקבצים בשרת אליו רוצים לבצע את היבוא.

ישנם שתי דרכים להתגבר על כך

  • לחלק את התהליך למספר שלבים כאשר בכל שלב מיצאים ומיבאים רק חלקים מהתוכן, לפי קטגוריה, תאריך פרסום או הכותב.
  • להשתמש בכלי הזה (עבור מערכת הפעלה חלונות) המאפשר לחלק את קובץ היצוא לקבצים קטנים יותר בצורה שעדיין מאפשרת את היבוא של התוכן שבהם

להציג תמיד פוסטים מסוימים בדף הבית לפני פוסטים אחרים

בשביל להציג פוסט בדף הבית לפני כל פוסט אחר צריך לסמן אותו כדביק. הסימון יכול להעשות בדף עריכת הפוסט באזור ה"פרסום".

ניתן בצורה הזו להציג יותר מפוסט אחד והפוסטים יוצגו בסדר מהחדש ביותר לישן יותר. בכדי לשנות את סדר ההצגה צריך לשנות את זמן הפרסום של הפוסט בדף עריכת הפוסט כך שהפוסט שרוצים שיוצג ראשון יהיה עם תאריך פרסום מאוחר יותר.

כמות הפוסטים שניתן "להדביק" תלויה בפועל בכמות הפוסטים המוצגים בדף הבית, כמות המוגדרת בדף הגדרות הקריאה או תלויה בתבנית הנמצאת השימוש.

סידור פוסטים בסדר מסוים בדפים מרובי פוסטים

לפעמים העובדה שפוסטים מסודרים מהחדש לישן בדפים בהם מופיעים מספר פוסטים, כמו דף הקטגוריה או התגית, יוצרת מצבים בהם צורת ההצגה אינה נוחה לקורא. למשל במדריך התקנה בעל שלושה שלבים כאשר לכל שלב מוקדש פוסט סביר שהשלב הראשון יכתב לפני השלישי, אבל בגלל שהשלישי פורסם מאוחר יותר הוא יופיע לפני הראשון ויחייב את הקורא לחפש בדף להפניה לשלב הראשון.

הצורה הפשוטה ביותר לסדר את הפוסטים בסדר הכנון היא לשנות את תאריכי הפרסום שלהם כך שיווצר מצב בו הפוסט הראשון פורסם לכאורה אחרי האחרון ולכן הוא יופיע לפניו.

בהנחה שהפוסטים שייכים לאותה הקטגוריה הצורה להשיג את זה היא להכנס לדף ניהול הפוסטים ולסנן את הפוסטים לפי הקטגוריה לה הפוסטים משויכים. אחרי שהסינון התבצע ניתן להשתמש במנגנון ה"עריכה מהירה" לשינוי זמן הפרסום של כל הפוסטים למצב הרצוי.

עבור פוסטים המשויכים לתגית משותפת צריך להכנס לדף ניהול התגיות, למצוא את התגית ודרך הקישור המציג את מספר הפוסטים המשויכים לתגית לפתוח את דף ניהול הפוסטים שיציש רק פוסטים המשויכים לתגית. בשלב הזה ניתן להשתמש ב"עריכה מהירה" לשינוי זמן הפרסום של כל הפוסטים למצב הרצוי.